Alla inlägg under december 2012

Av jennahs - 26 december 2012 13:28
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
ANNONS
Av jennahs - 24 december 2012 18:08

Godjul- kväll.


Hoppas ni haft en bra jul hittills, jag var bort till mamma och åt julmat som allra hastigaste.

Gav mamma ett par tofflor med mysigt foder inuti, pappa fick någon "kosing"= skraplott.

Jag blev inte alls långvarig där utan gick hemåt efter 1½ timme, Marica hämtade upp oss strax innan 15 så åkte vi mot Nusnäs.


D var ganska pepp på att fira jul i Nusnäs ...

Jag sa med glimten i ögat att med alla barn och vuxna blir de kaos och glas kommer vältas och barnen bråka, maten ta tid eller blir bränd, för de är så jag förställer julen i sin helhet med många vuxna+ barn.

När vi kommer in så hör jag "NEEEJ" då hade en av ungarna vält ett glas över tvrumsbordet, hehe

Men de var mysigt den stunden vi hann vara där, för tyvärr blev D så pass illamående och slö så vi åkte hem :/.

Vilken tur att vi lagade julmat igår, så vi tände ljus och käkade julmat hemma så nu är det matkoma för min del, tvmys och rå om varandra. Det blir bra så.Hur var eran jul? jag missade kalle, lite trist..  jag hann dock se lite av gudstjänsten som var strax innan kalle  


Det blir väl aldrig som man tänkt sig, men som sagt ..allra bäst är att planera och göra allt i god tid och inte stressa sönder sig själv i juletider, den ska vara harmonisk och något man ska kunna se fram emot  utan att få diaree - hur stavas de? någon som har koll på det?;).

 Men blöt puss då, vi ses imorgon. 

ANNONS
Av jennahs - 24 december 2012 08:42

Godmorgon tomtar som nissar !!! :)

 

Julafton är kommen, så härligt .. eller? .

Vi har nog planerat klart, jag springer upp till mamma kastar i mig lite mat, snackar och hjälper slå in barnens paket där, sedan åker vi vidare till Nusnäs närmare bestämt hem till Frida där hela familjen Andersson kommer vara.

 

Så är det tänkt ialf.
Igår spelade vi bingo, jag fick välja lott och valde självklart nitlotten, D vann 100 spänn på första spelet så var det med det, två nya lotter till nyår kanske?? ;)Nu ska jag börja göra mig klara,  vi hörs ev lite senare .Hoppas ni alla får en riktigt  GOD JUL, och ta hand om varandra...   

Låt nu julen passera i rasande fart, sedan blickar vi mot mellandagsrean!.

Ps, idag har bikbok.se 30% på ALLA RÖDA plagg.Av jennahs - 23 december 2012 17:17

Värt att tänka på, OCH skänka en slant till majblomman för dom som kan göra det.

 

(text och bild från aftonbladet)


  

 


Det finns barn som bara vill ha en varm overall i julklapp.

Eller ett par glasögon så de slipper ha ont i huvudet i skolan varje dag.

”Alla kompisar frågar vad de fått i julklapp och i år vill jag att de ska vara stolta när de berättar”, skriver en tvåbarnsmamma till organisationen Majblomman.

Enligt Rädda barnens Barn­fattigdomsrapport lever i dag 242 000 barn i familjer med så små marginaler och så svag ekonomi att de kallas fattiga.


Inga utsvävningar

Det handlar inte om en kvarts miljon barn som svälter eller bor på gatan.

Utan om barn som kanske inte alltid kan räkna med nya, varma kläder, att kunna gå på bio eller bowla med vännerna efter skolan.

I morgon är det julafton och då brukar fattigdomen bli extra tydlig. Efter lovet jämför barnen julklappar med varandra. ”Vad fick du?”, ”Hur många köttbullar orkade du äta?”, ”Vart åkte ni någonstans?”


Till Majblommans riksförbund, Sveriges största barnhjälpsorganisation, strömmar varje år tusentals önskningar in från föräldrar och barn som behöver bidrag till julen.

Enligt Lena Holm, general­sekreterare på Majblomman, kommer breven dels från familjer som lever på socialbidrag, dels från dem som inte får det att gå runt varje månad. Och det handlar inte om pengar till en Ipad eller en solresa.

– De handlar ofta om att man vill köpa vinterkläder och vinterstövlar till barnen, inte om några utsvävningar, säger hon.


Mångas verklighet

En skolsköterska som jobbar för Majblomman berättar att det är svårt att få barnen att erkänna hur familjen har det. Men att man ser det på dem, barnen som kommer till skolan i regnjacka och för tunna skor mitt i vintern, eller som sitter längst fram i klassrummet och kisar för att deras familj inte har råd med glasögon.

– Man kanske inte vill tänka på att det finns människor som har det så här i Sverige, kanske vill man framförallt inte tänka på det under jul, men det här är tyvärr verkligheten för väldigt många, säger Lena Holm.

Fotnot: Vill du stödja Majblomman? Skänk en gåva till Plusgiro: 90 1907-6 eller läs mer på www.majblomman.se

 

 

 

 

 

 

 

 


Majblommans julönskningar förra året


Jag Vill ge min dotter en pippitröja


”Jag är ensamstående mamma. Vi är väldigt isolerade för att vi inte har några släktingar. Vi firar julen ensamma, därför vill jag ge min dotter en extra fin julklapp och köpa en pippitröja. Det skulle göra henne glad att få. Vi ska fira en riktig jul och göra roliga saker tillsammans. Jag får inget studiebidrag i december månad.”


vill att mina barn ska vara stolta


”I år skulle jag vilja ge mina flickor en RIKTIG jul med RIKTIGA julklappar och se ett stort leende fråndem, inte det påklistrade leendet med besviken blick. Alla kompisar frågar vad de fått i julklapp och i år vill jag att de ska vara stolta när de berättar.”


Han saknar sin pappa


”Min sons pappa dog i cancer för två år sedan. Det är sorgligt för honom och det blir tydligt när julen kommer. Han saknar sin pappa och jag har inte ekonomiska möjligheter att göra något fint i jul. Han önskar sig vinter­stövlar i julklapp och jag vet att han också önskar sig en dator men det säger han inte till mig.”


slipper titta på

”Min son önskar sig skridskor i julklapp. Hans vänner ska åka skridskor här på jullovet för de har öppet i ishallen. Då kan han vara med och slipper sitta och titta på när de andra har skoj. Jag studerar och har jätteknapert och ingen som kan hjälpa mig.”

pappa i fängelse

”NN bor hemma med sin mamma, ensamstående sen 96. Pappa sitter i fängelse. Jag arbetar och vi försöker ha en bra situation. Vi ansöker om pengar för att han vill så gärna prova på att åka skidor. Han får följa med en kompis familj till Idre.”

varma vinterkläder

”Vi söker ett bidrag för mössa, vantar, overall, stövlar och varma vinterkläder”

Pengar till doppresent

”Mina tvillingar är 7 år och har inte träffat sin storasyster på 2 år. Hon bor i Dalarna och nu ska hon döpa sitt barn (mitt barnbarn) efter julen. Det skulle vara så underbart om vi kunde åka och hälsa på dem i jul och stanna på dopet. Min ekonomi tillåter inte det så vi söker pengar till resa, julklappar och doppresent.”

min son retas i skolan

”Vår son började i en ny skola i höstas och de andra barnen är taskiga och retar honom för att han alltid har samma kläder. Han har ont i huvet varje dag. Vi skulle kunna köpa lite fina kläder till honom i julklapp och göra något roligt tillsammans i familj­en så han får en glad upplevelse.”

vinterkläder

”Jag går en utbildning och har lite pengar och kan tyvärr inte ge mina två pojkar så mycket. Pengarna som vi söker om ska gå till vinterkläder och kanske julklappar om det räcker. Jag skulle vilja ge mina båda barn bävernylonoveraller i julklapp.”

känner sig utanför

”Möjligheten att få vinterkläder, skor och kunna delta i fritidsaktiviteter med vänner skulle göra mina barn väldigt lyckliga. Det blir bra julklappar som varar länge. Min son känner sig utanför eftersom jag inte har möjlighet att ge honom detta.”

resa bort på lovet

”Ett bidrag skulle innebära mycket, mycket för min pojk. Tex att vi kan fira en riktig jul tillsammans och att han skulle kunna lägga undan lite pengar till sportlovet och kanske åka någonstans inom Sverige och inte bara vara hemma.”

 

Av jennahs - 23 december 2012 12:58

Hej på er alla julglada!


Här har vi fått de fint hemma, jag hoppas de håller sig så tills i morgon.

Vi fick tag i två nitlotter igår så de var väl fantastiskt? ;) Nejdå, jag hoppas vi vinner något, jag tycker de var mer vinst förr i tiden än vad det verkar vara nu(?).

Vi har bestämt oss för att göra potatisgratäng, egna köttbullar (som blir pannbiffar) steka prinskorvar, ok ett litet mini Julbord ikväll , sen julmat imorgon... jag kommer ligga i matkoma hela juldagen ;)Hur Julafton kommer se ut märks imorgon, jag har gått runt och mått illa över att inte veta eller kunna planera. Det är svårt att planera in så de funkar med olika mattider och sen kalle mitt i allt.Imorgon när jag vaknar ska jag öppna julklapparna jag fick av Sam :) Det blir den bästa julklappen.

Det är bestämt att jag ska få ha pojkarna den 27:e så jag hoppas verkligen de blir så nu, då blir vi hos min mamma där dom kommer få öppna sina paket :) Min syster kommer också vara med, dom har ju inte träffat sin moster på ett tag så dom kommer bli jätteglada <3 .

jag ska ev agera kock då, får se vad vi ska hitta å för lunch.Jag har precis slagit in pojkarnas julklappar här, sedan har dom sina största paket hos sin mormor.

Jag känner mig nöjd, jag har så tacksamma barn så dom blir nog glada och nöjda :)


Nu ska jag fortsätta njuta av dagen, jag försöker skjuta undan alla katastrof tankar och hur jag hade velat gjort och haft det, det är inte lätt att försöka se allt på något positivt sätt i det här, jag önskar att jag en dag kan spendera julen tillsammans med mina barn.KRAM.


Av jennahs - 22 december 2012 15:18

NÄÄÄÄ!!!!:

Vet ni, jag blir tokig snart. Jag vet fortfarande inte vart vi ska vara på Jul, om vi bara ska vara hemma eller i Nusnäs. Det finns saker jag överväger, och helst vill jag vara hemma hur tråkigt de än låter så känns det bäst.


Jag har försökt intala D att vi inte skulle köpa julklappar till varandra, känns så onödigt. Just nu.

Men han tvär vägra på den idén så jag blev "tvungen" att åka ner och fixa något, så nu är det klart.

Åå jo jag vet, jag skrev ju igår att jag kollade julklapp till D , men minns ni att jag glömde kortet hemma? och de var väl när jag kom hem utan någon klapp som jag tänkte att de kanske var meningen att vi inte skulle köpa nå till varandra.... höhö...


Jag är inte alls sugen på att vitsas ute bland allt folk, mkt folk = mkt smittkällor! Ursch.

jag undviker gärna kräksjuka och annat äckligt om det går. 

Lite jobbigt att dass pappret börjar tryna och då är man lixom illa tvungen att dra och handla om man inte hittar nån annan lösning ;).Jag såg  fram emot att få lite egentid idag medans D var nere på Mora med sin bror för att köpa julklappar, 

jag rycker tag i en godispåse och ska sätta mig i soffan då lyckas jag välta D´s kaffekopp .....

drog en stor suck medans  jag såg julduken förvandladas från röd till BRUN!! ...

Så istället för mystid i soffan var de bara att traska hem till mig och sätta igång en tvätt.

Sen började jag städa istället och ska bara skura golvet så får de vara bra sen.


Det var min egentid idag. det blev ingen rolig bloggning idag,


Nu vill D köpa bingolotto, finns det någon nitlott kvar tror ni?  Jag är osäker men vi ska gå och kolla de nu.

Jag är nästan mer sugen på att testa och spela på hästar? harrryboy?

 

 

x

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Av jennahs - 22 december 2012 09:46Såg en ganska ball kuvertväska jag tänker HISSA.

sämsta grejen med att kolla bilder på saker/kläder på IT är att det inte alltid är lika snyggt IRL.   
Kuvertväska 499:-

Stel kuvertväska från MI LAJKI. Försluts med metallås. Handtag i form av ringar med dödskallar samt facetterade stenar på. Avtagbar axelkedja medföljer.

 

 

 

 

 

 

Min DISS går till dessa pjux, euuww!!! 

   

449:-Av jennahs - 21 december 2012 18:04

Hej hallå! ...


Imorse handlade vi någon julklapp till kidsen, sedan skulle vi handla mat... jag hatar att gå i affärer och fundera ut där och då vad man ska ha, jag borde ha skrivit en lapp och de gjorde jag inte andra gången jag handla heller och hem fick vi med oss en back med julmust och glass?   .


Inte så långt efter ringer Annzo och vill ha sällis på Mora, och de var inte lätt och hitta parkering kan jag säga.

A skulle hitta nån julklapp till sin pojkvän, de kändes som det skulle bli nå "enkelt" till en början, men ja hönni de slutar ju med att vi kollar på allt från en bok till bordsgrill,  de va ett himla velande :)

Jag som berättar lite kaxigt att jag bara ska köpa nå litet, inge märkvärdigt börjar helt plötsligt springa fram och tillbaka i olika affärer, velar, och när jag bestämt mig och skulle betala hade jag glömt kortet hemma (Jiiihaaa). Allt har en mening eller? HAHA.

 

De var väldigt kallt idag, kändes som de skulle vart mer än ynka 5 minus , jag fick dra fram papper ur väskan mitt i folk samlingar för att snyta mig jag börjar känna mig allt mer gammal i vissa sammanhang alltså , är de bara jag som känner så?eller har jag bara blivit vuxen som väljer att torka snor på papper istället för i ärmen på tröja???  

 
Kollar just nu på " Jul med Ernst", lampan han gjorde med mossan och ljus var hur julmysig som helst.

Finns inge finare ä att pyssla, göra personliga saker, jag önska min fantasi inte var så inträngd och tråkig!


Varför gång jag ser ERnst i rutan så minns jag starkt hur mitt ex verkligen "hatade" honom, vet inte riktigt varför men Ernst har ju tendens att vara lite överdriven med inlevelsen när han berättar saker ;).

  

Annars då?

 

Ni missar väl inte julkalendern på Bikbok.se ? jag är sent ute som vanligt, dom har en kalender och varje dag fram till jul har dom olika erbjudanden. Idag har dom tag 2 betala för 1 på mössor och vantar!.

 

Fast de är klart, bäst är väl alltid mellanrean, tycker dock den var ganska kass nere på Mora förra året, tycker man ska satsa på nå snyggt på nätet ist.

 

 

 


Ha en fortsatt härlig kväll.


 x
Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ jennahs med Blogkeen
Följ jennahs med Bloglovin'

Gäsbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se