Alla inlägg under december 2012

Av jennahs - 21 december 2012 07:55


Jordens undergång vareja ... ?

 

Alla pratar om det, och de är ju inte första gången man påstår något sådant.

Ett annat folkslag menade att de blir en "nytid" genom att de kommer att komma bra energi osv, så dom skulle sitta på berget och ta emot det idag - (med all respekt). 

?


Lite kul ändå och höra vad människor som lever så jordnära har att säga, dom har nog mkt intressanta historier att berätta tror jag :) .
vad ska ni göra en dag som denna?

Jag ska palla mig bort och köpa någon julklapp, har inte kommit iväg innan. Tänkte först göra de på mellandagarna eftersom jag ändå inte träffar barnen på Julafton :( 

Jag ringde dock och frågade om jag fick en extra umgängesdag, jag fick välja mellan två dagar och jag valde den 27:e och sedan har jag dom den 30:e, så det blir mys <3

 

 

 

Vi blir hemma hos min mamma den 27:e, och hela min familj blir samlad den är dock inte stor men ändå ;)

Såhär års kan jag tycka de är trist att min släkt är så spridd, mest i sthlms området men också Finland.

Släkten höll ihop bättre under våra småbarns år, och de är väl huvudsaken kan jag tycka!, för som liten betyder sånt där så mkt!.
Senare idag blir det att planera något med Syster och Annzo, får hoppas det inte planeras något allt för sent ikväll för de pallar inte tant Jenny som lägger sig tidigt och går upp i ottan ;)

Vi hörs senare, om jag hinner.btw,


Jag läser såhär på morgonen en blogg, en tjej som bor i sthlm innerstad som ganska nyss fött sitt 4:e barn, som föddes lite för tidigt. Hon är Finska och har fött alla sina barn med kejsarsnitt.

Hon har alltid bilder och skriver inte bara om barn, väldigt mysig och bra blogg -finest.se/nataliVisste ni föressten att socialstyrelsen rekommenderar att man INTE samsover med sin  bebis- pga risken för PSD.

Bra att tänka på är att inte ha gosedjur i sängen, tjock kudde och inte för varmt i sovrummet samt att sova på rygg.ANNONS
Av jennahs - 20 december 2012 19:32

Gokväll bloggen!!.


Vilken underbar dag jag har haft!.


Först gick jag bort till mami där syster var, vi snackade en stund sen gick vi bort till tina för att hälsa på och gosa med lilla Ella på ynka 5 veckor, otroligt söt är hon !! :)


 

Carro och lilla Ella.

 


När de var dax för tina att åka iväg på möte gick vi bort till mammsen igen, där börjar jag steka pyttipanna till oss alla och sen hör jag syrran säga " nu kommer tomten..."  sedan öppnas dörren och stängs lika snabbt, jag tittar in i hallen och där står min vän Annzo!!, vilken lycka <3 


Förra gången hon var här och hälsade på höll jag (och annzo) det hemligt för min Syster och överaskade henne, så hon gav väl igen den här gången   .

Vi pratade en längre stund och sedan skulle hon åka vidare. Imorgon ska vi förhoppningvis ses alla tre hemma hos mig och laga mat eller något sånt!.


Mitt paket med en 3 gardiner kom idag, så det byttes julgardiner hos D och hemma hos mig själv, blev mkt bättre det var så vtt i mitt kök så jag blev spyf'ärdig, nu är de lite färg därinne och de känns genast mkt bättre.


Var även bort till ÖB och handlade lite julgrejer, verkligen toppen att handla när de är halva priset och jag funderar på att köpa en stor ljuslykta som kan stå på golvet för ynka 100 lappen, jag är så stolt över mig själv som är så ekonomisk :)


Även om vi köpte mkt fint blev den här ängeln min ´favorit´...

 

nu vill jag inte döma den här ängeln, men jag skulle vilja byta ut hennes fejs .. ;)

 

 

 

 

 


Vi håller på och kollar på gustafsson 3 trappor, jag älskar den serien :)

Har ni sett "morden i sandhamn" dom här dagarna? det är en bra serie och kan verkligen tipsa den, även om man tycker polisen är överdrivet korkad osv. Men  man får väl ha överseende för sånt i filmer ;).Vi hörs imorgon, plus poäng till mig idag som är duktig och lagt in någon bild !

Jag övar på det där fortfarande!
x


ANNONS
Av jennahs - 19 december 2012 16:23

Hej finaste!


Imorse fick jag se julkalendern själv, D var svår väckt så han fick sova vidare.

Jag tände ljus och myste ner i soffan och uppskattar att få vara lite själv ibland. Jag är och kommer förmodligen föbli en morgon människa, de bästa som finns är att gå upp tidigt! ;) Jag förstår att dom flesta håller med, eller inte? :)Igår var jag och D ner på Mora, jag kikade efter något att ha på mig på Jul med lite tvekande om jag verkligen skulle spendera en endaste krona på mig själv, jag hittade inget och kände att jag inte kunna lägga de som prio.

 


Idag har vi gått till Maxi för att handla, vi går förbi noretskolan som alltid när vi ska dit, och ska upp för en snödriva för att komma till ÖB parkeringen, när vi kommit upp blir vi stoppade av en gammal Dam som kommer fram och säger -


"stopp, stopp, jag måste bara få säga Vilken gentleman du är som sträcker ut din hand och hjälper".


D gick som sagt före mig och stannar i mitten av backen för att sträcka sin hand till mig oh hjälpa mig så jag inte halkar.

Så har de alltid varit vintertid, jag ser de inte som något konstigt och tacksam är jag att han tänker på mig, nästan lite för mkt såhär vintertid som om jag vore en gammal dam ;) 


Jag tycker killar ska tänka på sina tjejer på det sättet, hjälpa, låta gå före in på bussen osv. Jag ska lära mina pojkar att ta hand om tjejer att man ska ta vara på dom, att behandla kvinnor med respekt och jämställdhet.


Mitt ex var en överdriven gentleman, han skulle dra ut stolen, öppna bildörren och de kändes lite fånigt även om tanken är fin ;)

att han var kriminell kunde man aldrig ana   .

nåja.


Idag har jag och min syster rett ut lite saker och de känns skönt. vi har haft en liten dispyt och de är inte lätt att få det balanserat, jag går alltför lätt in i försvar när jag känner mig hotad, attakerad eller minsta motgång.

sen alla krav, tidsbegränsningar ger sitt, jag är helt matt mentalt.


Jag vill hitta tillbaka till mig själv igen, hantera känslor och använda vertyg inför kommande motgångar och annat.  Jag vill finna ett sätt att kunna meditera, jag tror de är jätte viktigt att kunna ta ett par minuter för att ha en stämning med sinnesro, samla sig själv och bara rensa ut allt .

Folk som mediterar ser så fridfulla ut, de är inte så lätt som det ser ut att hitta den fokusen utan att skratta eller tjuvkika på den brevid och tycka de hela känns fånigt. 

(gu´vad det kändes som att jag skrivit om det här förut?)


Föressten apropå lixom, någon som testat yoga? bra?dåligt? knäckt ben?.


Idag blev paketen till barnen beställda, och dom kommer bli så glada. Det var bättre att kosta på 2 riktiga saker än köpa massa joll, (även om jag kommer göra de ialf), jag vill köpa massor men kan som sagt inte de, jag får ta igen de senare. Det viktigaste är att få vara tillsammans med sin släkt , men de skulle dom inte göra i år iofs, lite trist. Men hoppas dom får vara de nästa år.Mmhmm, smaskat på "robby easy", ni vet den där klämpåsen med yoghurt, så GOD!.

Fick ju lov att pröva, såg den av en slump och tyckte den såg god ut, vem har inte köpt danonino bara för dom söta förpackningarna ?


såhär ser förpackningen ut ... 

     

ni borde testa, skulle lätt kunna ha den i väskan när jag ska iväg!.HAHA!.
jaja, idag är det bonde söker fru, ska bli kul och se hur de gått för alla bönder genom åren.

vet att någon fått barn, gift sig, skilt sig osv. 
Det blev långt, dax att avrunda. Jag känner mig otroligt glad numera, det är mkt som känns så bra numera.

Nu är det en sista sak jag ska ta tag i, sen börjar livet fullt ut och de finns inget som kan stoppa mig längre.

Det som förtjärnar en käftsmäll får den alltid förr eller senare.

/tacksamhet.


Av jennahs - 18 december 2012 12:09

Macskal.se


 

     

     


     Ämen sluta!, den här luren nedanför .. den var väl ball????  


     

299:- (finns fler färger)

Trött på att tala i mobilen och saknar den gamla klassiska telefonluren?

Då är denna retrotelefon någonting för dig. Fungerar som alla headset med den skillnaden att du tar upp luren och svarar med hjälp av svarsknappen på retrotelefonen. Du behöver således inte ta upp din mobil för att svara utan kan använda dig endast av telefonluren. Passar alla mobiler som har 3,5mm utgång, vilket är så gott som alla mobiler på marknaden.

 

 

Av jennahs - 18 december 2012 08:46

Hey glada!.


Jag flög upp i sängen 6.40, drömde sån vidrig mardröm och de kändes menlöst att sova 20min till innan klocka börjar tjuta.


Efter den dagliga julkalendern så kollade jag för omväxlingens skull på nyhetsmorgon på Ettan.

Dom pratade om GRANAR, vad som är bra och veta, vad man ska göra med en gran som ska in i huset ...

tydligen är de något man "ska" göra dagen innan jul,  ta in granen och klä den alltså. Men eftersom min slängs ut redan innan nyår så vore de trist.


jag tänkte däremot på en annan sak, jag vet att man kan skilja granar/tallar genom grenarna och färg.

men de är ändå svårt, så jag tror jag varje år plockat in allt annat än gran   

Tror inte jag gör om det nästa år, den här gången svullnade jag upp ovanför ögonbrynet fick åka till sjukan och fick nästan diagnos  bältros pga det jag släpade hem,( jag fick en allergisk reaktion)

Så de var bara och slänga ut allt när jag kom hem ;) 
En annan viktig sak, jag vill ni ska göra. Ta  ställning till en VITJUL för våra barnskull, nu har jag inte barnen på julafton men jag kommer ialf vara nykter och det är en självklarhet för mig.


Ta ställning ni också på vitjul.se Det finns massor med berättelser från barn som skrivit om deras hemska julafton med alkohol i bilden.

Här kommer en berättelse av många !.

Jul i en familj med normala alkoholvanor

Under min barndom serverades ingen alkohol på julafton.

Jag blev i vuxen ålder väldigt illa berörd när jag insåg att det kan se annorlunda ut i vanliga välmående familjer. Jag visste att det i alkoholisters hem dracks på julafton och att barn mådde dåligt men jag trodde att alla som inte var alkoholister inte drack på julafton.

Men min världsbild ändrades. Det var första gången jag firade jul med min dåvarande sambo och hans familj med systrar och bröder och mor och farföräldrar och syskonbarn. Redan vid ankomst till hemmet där det skulle firas hade en och annan förfestat lite och skrattade lite högre än vanligt. Till maten serverades snaps, starköl och vin. Till kaffet vid julklappsutdelningen serverades likör. När tomten lämnat huset och klapparna var öppnade och lugnet borde infinna sig och barnen borde få leka med sina julklappar i lugn och ro då övergick julstämningen plötsligt till partystämning.

Barnen var vakna och följde med oroliga blickar vad släktingarna gjorde. De vuxna blandade drinkar som sveptes i rasande fart och julmusiken byttes till dansmusik. Barnen satte sig i hallen och lekte och de vuxna firade jul i vardagsrummet och varje år var det någon som ramlade, missade soffan och satte sig på golvet, skrattade med hög skrämmande stämma.

Varje år skulle någon överförfriskad släkting krama barnen och fråga om inte julen var mysig här och barnen drog sig skrämda undan.Varje år kom barnen och kikade in och frågade vad som hänt med oroad blick när någon ramlat eller snubblat.Varje år satte jag mig och lekte med barnen när festen drog i gång.

Vissa av släktingarna var nyktra och andra lite mittemellan och andra så fulla att de hade minnesluckor dagen efter. Ibland blev det bråk och ibland blev det tårar. Men för de flesta av dem var det en normal jul och inget de ville vara utan. De vuxna alltså. Barnen önskade sig något helt annat. De jularna jag firade med denna familj var de värsta jularna jag sett och jag tänkte för mig själv att jag har haft sån tur som aldrig behövt uppleva julen på detta sätt.

För mig är julen barnens högtid och barn tycker onyktra människor är läskiga när de blir annorlunda, skrattar högre än vanligt, vill kramas och pratar annorlunda. Varför ska man utsätta dem för det? Även i familjer där de vuxna tycker att de kan hantera alkohol är den skrämmande för barn. Barn hör direkt när rösten förändras och ser på rörelsemönster att något inte stämmer – låt dem slippa det på julafton!.

Även om DU inte tycker att du är full, eller konstig så känner barnen din sprit lukt, ser hur du förändras och vem vill ha en förändrad mamma/pappa att oroa sig över på den viktigaste dagen man räknat ner till och längtat så mkt efter?

 

 

 

Av jennahs - 17 december 2012 14:33

Såg en ganska tuff vinter väska, som var helt ok på enskild bild.

Har aldrig sett den här typen av väska, är ingen väsk tjej heller så ..... 

nelly.com  3629:-  


Väska i dun från MOSCHINO CHEAP & CHIC.

 

 


 

 

   

 

Mysiga skor, dom nedanför här är finast tycker jag ;)

   

nelly.com 299:-

 

 

 

 

Av jennahs - 17 december 2012 13:50

Av jennahs - 17 december 2012 13:35
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ jennahs med Blogkeen
Följ jennahs med Bloglovin'

Gäsbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se