Alla inlägg under mars 2013

Av jennahs - 25 mars 2013 16:29
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
ANNONS
Av jennahs - 25 mars 2013 08:55
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
ANNONS
Av jennahs - 24 mars 2013 10:45

Jag vet att jag har skrivit om det här tidigare, och jag tycker det är bra att man sprider sånt här vidare och gör fler människor medvetna. Var de något jag inte tänkte på direkt vid en förlossning så är de navelsträngen, förutom att den skulle klippas av pappan. 

Tänk om man visste hur mkt viktigt de är att låta den få pulsra ut allt blod till barnet, med viktiga stamceller.


Det finns en grupp på facebook som heter " sen avnavling-barnets födslorätt".”Sen avnavling innebär att man inte klampar navelsträngen förrän den har slutat att pulsera. Detta tar normalt ca 3-5 minuter, men kan ibland t.o.m ta en halvtimme eller mer. Så länge navelsträngen pulserar fortsätter den att försörja barnet med syre och näring precis som den gjort under hela graviditeten. Medan det resterande blodet i moderkakan pulserar över till barnet, gör sig barnets lungor redo att överta andningen. Det finns ingen anledning att navla av förrän moderkakan kommit ut, och det är inte ens bråttom då. Man behöver alltså inte hålla koll på när det slutat pulsera, utan mor och barn bör istället få bonda ostört åtminstone under den första timmen.

Vid tidig avnavling blir ca 30-50% av barnets totala blodvolym kvar i moderkakan, vilket innebär att barnet utsätts för en mycket kraftig blodförlust (vuxna blodgivare får inte lämna mer än 10% åt gången, högst 4 ggr per år) samtidigt som det går miste om syreförsörjningen från navelsträngen medan lungorna gör sig redo för att ta över andningen. Barnet går även miste om de viktiga stamcellerna i moderkaksblodet som ska skydda mot sjukdomar under livet (kanske t.o.m reparera vissa skador), bl.a cancerbekämpande t-celler och dopaminproducerande celler. Dopaminproducerande celler är något som bl.a personer med ADHD saknar. Så, här har vi kanske en förklaring till att ADHD, autism m.m ökar lavinartat nu då avnavlingen sker tidigare än någonsin, eftersom navelsträngsblod blivit så väldigt intressant inom stamcellsforskningen.


Tidig avnavling ökar även risken för kvarhållen placenta och postpartum blödning”


Har även kopierat en annan artikel som finns i deras grupp...

Mycket bra artikel i Östebottens Tidning (Finland) idag. Om vacciner, K-vitamin, avnavling. Det finns ingen länk så jag klistrar in hela artikeln här: 

ÄR DET KONSTIGT ATT BARNCANCER ÖKAR SNABBT?

I Vasabladet och Österbottens Tidning kunde vi för några veckor sedan läsa att cirka 50 barn insjuknar i leukemi i Finland varje år och att det är oklart vad som orsakar detta. Den 16 februari presenterade Vbl igen en artikel om barncancer, där vi fick veta att cirka 150 barn insjuknar i cancer årligen i Finland, och att de vanligaste cancerformerna är leukemi och hjärntumörer. Många funderar förstås hur små oskyldiga barn som just har börjat leva kan drabbas så svårt och bli så sjuka.

Den 30 januari 2013 publicerade Dagens Medicin en artikel med rubriken ”Överdiagnostik och skadliga rutiner i förlossningsvården”, skriven av Ingela Wiklund som är ordförande för Svenska barnmorskeförbundet. Här vågar hon äntligen lyfta fram det faktum att många rutiner i dagens förlossningsvård är onödiga och ibland direkt skadliga. Ett anmärkningsvärt citat från artikeln: ”Skrämmande sällan bryr sig förlossningsvård, inkluderat BB-vård, om vad evidensbaseradevetenskapliga studier publicerade i Cochrane och andra databaser kommit fram till. Man fortsätter sitt eget ’race’ därför att man tycker att man har klinisk erfarenhet som är tillräckligt stark för att ignorera vetenskapen. Det behövs helt klart en större transparens mellan forskning och kliniskt arbete inom vården.”


Som exempel på rutiner som bör ifrågasättas nämner Wiklund CTG-kontroll vid ankomst till förlossningsavdelningen och användning av livmodersammandragande läkemedel efter förlossningen. Den rutinmässiga provtagningen avseende syra-/basstatus från det nyfödda barnets navelsträng förbättrar inte barnets hälsa utan kan tvärtom orsaka anemi. Denna rutin innebär nämligen ofta att man klampar och klipper navelsträngen så snabbt att 30-50 procent av barnets totala blodvolym blir kvar i moderkakan. Denna tidiga avnavling utsätter inte bara barnet för en mycket kraftig blodförlust (vuxna blodgivare får inte lämna mer än 10 procent åt gången), barnet går även miste om de viktiga stamcellerna i moderkaksblodet vilka ska skydda mot sjukdomar under livet. Likaså går den nyfödda miste om syreförsörjningen från navelsträngen medan lungorna gör sig redo för att överta andningen. Världshälsoorganisationen (WHO) har uppskattat att 29 procent av alla dödsfall hos nyfödda runt om i världen beror på syrebrist vid födseln (en miljon barn varje år!) och att ungefär två miljarder människor på vår planet har nedsatt intelligens på grund av järnbrist. Allt detta på grund av tidig avnavling, en rutin som fortfarande tillämpas på många håll i världen, även i Finland. Troligen delvis på grund av okunskap och delvis för att navelsträngsblod blivit så intressant inom stamcellsforskningen. Blodfyllda moderkakor har ett högt marknadsvärde.

 

Pia Arndorff, som är sjuksköterska och leder Vårdförbundets etik-och ansvarsråd, skriver att man navlar av barn tidigt för att man vill samla stamceller för att bota cancerpatienter. Hon erkänner dock att detta förfarande har visat sig skapa anemi hos det nyfödda barnet plus att man vet väldigt lite om de långsiktiga effekterna.
Är det då inte ganska logiskt att tänka att de nyfödda barnen behöver sitt blod och sina stamceller själva och att barn som blir berövade på dessa har ökad risk för att få cancer? På 70-talet infördes dessutom en rutin som i flera studier visat sig orsaka cancer, framförallt leukemi, nämligen en spruta med syntetiskt k-vitamin som man välkomnar alla nyfödda med. I stället för att anta att den låga k-vitaminhalten som alla nyfödda har är normal och har en orsak, drog man slutsatsen att det är en brist som behöver åtgärdas eftersom ungefär ett barn av tiotusen drabbas av oväntade blödningar. Man har aldrig varit säker på att det är den så kallade k-vitaminbristen som orsakar blödningar, bara att en megados med k-vitamin (20 000 gånger det normala för en nyfödd!) verkar minska risken för att barnet ska drabbas av blödningar. En studie visade dock att ett av 500 barn som får k-vitaminsprutan drabbas av cancer. Om detta stämmer blir det oerhört många fall av cancer för varje blödning man lyckas undvika. För om man bestjäl barnen på något som skyddar mot cancer och tillsätter något som ökar risken för cancer, så borde det ju inte förvåna någon att en del får cancer.K-vitaminsprutan innehåller inte bara syntetiskt k-vitamin. Den är ett läkemedel med många andra tvivelaktiga ingredienser, precis som vanliga vacciner. I den nyutkomna boken ”Överlista din cancer” går författaren igenom de viktigaste faktorerna som bidrar till cancer. Barnvaccinationer är en av dessa. Faktum är att inga vacciner någonsin har testats för sin cancerogena potential. Däremot vet man med säkerhet att vacciner innehåller cancerframkallande kemikalier som exempelvis formaldehyd.

Dessutom kan vacciner innehålla oväntade virus, som har samband med cancer. Det mest kända exemplet är sv40, ett apvirus som förorenade poliovaccinerna på 1950- och 1960-talen. Detta virus är en katalysator för många typer av cancer och påträffas i hjärntumörer, skelett- och lungcancer och leukemi. Det mest tragiska är att sv40 visat sig överföras från generation till generation. En studie fann att barn till mödrar som fått poliovaccin mellan 1959 och 1965 hade hjärntumörer på en nivå som var 13 gånger högre än hos kontrollgruppen.
Förra året avbröt de amerikanska myndigheterna vaccination med Rotarix (mot rotavirus), efter att man upptäckt att det innehöll DNA från ett grisvirus som orsakar bland annat andningssvårigheter, gulsot, magsår och plötslig död. I samband med detta gjorde man en noggrannare granskning av barnvaccinerna, och fann att RotaTeq, rotavaccinet från Merck, innehöll ett virus som liknar det cancerframkallande sv40. Även ett mässlingsvaccin visade sig vara kontaminerat med avian leukosis-virus, som orsakar cancer i hönor.

Inte nog med att alla nyfödda får en spruta med läkemedel så fort de ser dagens ljus. Vid 1,5 års ålder har de hunnit få i sig hela 27 läkemedelsdoser om de följer det nuvarande vaccinationsprogrammet, och många av ingredienserna är cancerogena. Är det då verkligen så konstigt att cirka 150 barn insjuknar i cancer varje år? Läkemedelsbolagen har naturligtvis inget intresse av att studera detta närmare eftersom sjuka människor är ett drömscenario för dem.
Som tur är börjar dock allt fler föräldrar ifrågasätta och ta reda på själva, vilket innebär att fler och fler begär sen avnavling och tackar nej till både k-vitaminsprutan och vacciner. 

Anna-Lena Strand
Linda Karlström.

 

 

 

 


Visste ni att CYTOTEC som är ett magsårsmedicin och användas vid abort, missfall och även sätta igång förlossningar förbjudits? den är livsfarlig. Artikel finns HÄR . En annan artikel om det HÄR.

Jag har själv blivit igångsatt, där det som för många andra som blir ingågsatt slutade med kejsarsnitt.


Jag tycker de är sjukt att man inte ger den information man har rätt till.

Vi vill ju gärna lita på att sjukvården gör och ger det som är bäst för en. 

Man ska fasen läsa på om allt innan man gör något ....
Av jennahs - 24 mars 2013 09:51
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av jennahs - 23 mars 2013 22:27
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av jennahs - 23 mars 2013 14:32
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av jennahs - 22 mars 2013 09:22
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av jennahs - 21 mars 2013 13:17
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ jennahs med Blogkeen
Följ jennahs med Bloglovin'

Gäsbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se