Senaste inläggen

Av jennahs - Tisdag 13 feb 05:54

Förlåt men mina senaste två veckor här hemma har gått åt till att hålla min hund vid liv och luska ut vad som drabbat honom då han inte mår bra. jo, jag har haft regelbunden kontakt med veterinär och besök dom!!.

Behöver inte ens presentera mig längre när jag ringer dit  .

Jag är en orolig person med bra magkänsla då allt jag sökt för faktiskt vara befogat!.


Tror ni jag fick nå hjälp ifrån veterinären på orten jag bor?HA! rena skämtet ju.Veterinären klämde på magen och lyfte på läppen på honom (hunden) lite småprat och inte mer än 10min avsattes i tid, 748:-.

Jag pratade mest och tro de eller ej så var jag inne på rätt spår..eller? magkatarr? pratade kring symtomen och lät som jag och veterinär bollade symtomen. Jag har problem att inte lägga mig i, inte ens när min vuxna syrra är hos läkaren och jag följer som stöd dit i den  mån att läkaren svarade " du, vem är de som är läkare här? lägg de ansvaret på mig".

Tillitsbrist till vården från min sida   .


Åter till veterinären, jag åker hem med min hund och när jag landat hemma kommer fler frågor än svar. Problem direkt hemma när vi försöker få i han adapsin med spruta och kräkningar så ringer jag direkt dom hänvisa mig till ett djursjukhus? och hade inte tid att prata.

fattade inte varför då dom har både röntgen och kan ta blodprov, även dropp.

Jag lyckades få avdelningschefen på telelinjen när jag ringer påpekar att veterinären inte ens kollat om min hund är uttorkad? men de hade dom visst gjort, man hinner inte ens se att dom drar i skinnet sa hon(jajavisst). Det står här i journalen också - "finns saker vi skriver som patient inte tar del av, saker dom inte förstår" men det vill man ju veta när man kommer in med hund som knappt dricker/äter.


Vill aldrig sätta min fot där dom duger inte ens för att klippa klor då dom ströp min hund så han spotta saliv i ren panik och kippande efter luft. Klippte av pulpor så de spruta blod och drog och skrek. 


Så efter att ha vaknat i nästan 2 veckor och försökt få i han mat och vatten och håll han vid liv så drar vi till djursjukhuset!. Ringer folksam för att kolla direkt reglering och snålisarna tycker jag ska lägga ut ALLA PENGAR för att sen låta dom betala deras andel, då djursjukusen faktiskt lägger på 150;. utan att säga det.

Kom igen, vem fan bryr sig om en sån sketen summa ens?? folksam gör.Jag har knappt sovit, tappat hunger, fått ont i magen , blivit yrslig av all stresspåslag.Håller tummarna för att få träffa personal som har kompetens och kan hjälpa mig nu.Så nu vet ni vad mina två senaste veckor handlat om. 


Bara vi får diagnos på honom och behandling kan man gå vidare, börja spara på nytt då hans tänder ska dras och den prislappen går på 4.000:- (minst) och som alla hundägare vet så får man inget från försäkringen gällande tänderna. Sist men inte minst, de är alltid bra att ha ett sparande när man skaffar hund ifall man drar ett måndagsexemplar, ett tips!!..

Hönni sorry för trist inlägg men de var nice att skriva av sig frustrationen jag burit på länge.TJAO!

ANNONS
Av jennahs - Torsdag 8 feb 06:38

Godmorgon alla!!


Klockan 6 imorse vakna jag men det är okej, sov från 24 till nu och det är många sammanhängande sovtimmar för mig. Var ut vid 24 snåret med hunden som ville pinka och idag ska vi bort till veterinären igen då tror vi vart där varannan månad ett tag och ni kan ju förstå räkningarna. HOLYSHIT.

Veterinärs kostnaderna hade väl ökat med 145% senaste 5 åren en hel del och det känns smutsigt när man mjölkas så saftigt på pengar när de gäller hälsan på djur.

Min hund har gått ner nästan en del i vikt och äter knappt, sover helatiden, han vill inte leka men har inte visat smärtpåverkan. Tänder?mage? han har medicinerats med metacam 3 tillfällen så JAG TROR det är magkatarr trots att han inte haft diarre vi får se om det stämmer. 


MEN - jag har en bra nyhet också!


Det är nämligen så att jag ska bli MOSTER i sommar!!! familjedynamiken är påväg att förändras med ett litet barn som har en släkt med massa vuxna som har all tid i världen att ge till detta barnet. Vi alla längtar så mkt!!!och jag måste erkänna att de är speciell känsla när ens syster ska få barn en person som står mig så nära.


Min yngsta son´s reaktion  - han var orolig för att hans moster inte skulle få lika mkt tid för honom mer vilket kändes sorgligt att höra men säger väl en del.


Jag har försökt att inte lägga mig i så mkt gällande graviditeten men samtidigt vill jag ju framföra allt jag vet, ge information jag önskade jag hade men jag tycker hon tar det bra och förstår att jag bara vill henne de bästa!. Det är så spännande och roligt att få följa hennes resa och få vara en del utav den .
Nu ska jag käka frukost och förberda mig för ett helvete hos veterinär, och ännu en dyr räkning...Zzzz...
ANNONS
Av jennahs - Måndag 5 feb 14:33
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av jennahs - Söndag 28 jan 19:07

"Vabruari" börjar snart.............

Ser en reklam med en förälder som omsorgsfullt ger sitt barn vatten vid sängen när barnet är sjuk,

- NÄMEN TITTA ropar jag, skrattar ironiskt, nämen vilken snäll pappa som ger sitt barn vatten jag hade gärna velat se en reklam där pappan istället ropa - HÄMTA DITT VATTEN SJÄLV DU KAN GÅ, DU ÄR TROTS ALLT 10 ÅR!. Vad förmedlar det? vilken reaktion hade det gett?


tänk vad vår egen moral och etik förmedlar till våra barn? tycker att de är alldeles för lite kärlek och omsrog idag, och verkligen förståelse. Ungar ska lyssna och göra, axla vuxnas ansvar likt en bödel....


jaja en reflektion ba såhär en halvtimma före jag kryper ner i sängen.


Idag har jag rensat bland mina kläder och hittade kläder i förrådet jag "lagt undan" enbart för att jag inte vill slita på kläderna lr för att använda de vid finare tillfällen..hoppsan, nu var de både nytt och för smått så det var bara att ge bort allting. Hittade mina sommarkläder jag letat efter i 2 år, yep,  sådär 15 par korta shorts som slutar strax nedanför skinkorna. Njaaaa tack och adjöö med dessa legs days.

Så hade ganska bra fart under förmiddagen tills jag gick ut med hunden och åt lunch och plötsligt landade med ett duns i soffan och tyckte fanemig jag låg rätt fint där.Det är så mkt som händer just nu men inte i på det offentliga planet därför är de så svårt att sitta och skriva om dagligt jävla skitnsnack orkar väl ingen lyssna på? hej jag lagade bananpannkaka och köpte väärsta väskan..

jaha? jag sket på mig nästan, slängde soporna och köpte kokkorv...


just nu skulle jag behöva sova länge och tungt..typ en hel natt...vet inte ens hur det känns. Ni hör min attityd hur den är just nu? 


Fick höra att en piller ask jag har i skåpet för sömnen is the shit, min granne hade besök av brandkår, ambulans och polis förra veckan då han deckat med mat på spisen. Han skratta högt när vi träffades i affären och pratade om det här och sa att han somnat med ansiktet i glasskålen hos en polare en gång. EN annan person åt den också, hen brukade gå upp i natten för att pissa och satt sovandes där på toa och brukade ramla framåt och slå pannan rakt i golvet, hände flera gånger tydligen. Ialf en av dom är en fd heroinist så det verkar var hingst grejer.

Jag vägrade ta den man kunde få hepatit, blodproppar, ep anfall (vanligt tydligen) ..lyssna på den här, ihållande smärtsam erektion? (haha stackars snubbar) nej då ligger jag hallre vaken, var ett kort axplock de där.

Och nej, inget drogrelaterad medicin är det. En del behöver mer en halv atarax helt enkelt. 

Verkar vara ngt allt fler får psykofarma mot sömnen.
Nepp hönni vi hörs!.
Av jennahs - Onsdag 24 jan 13:28
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av jennahs - Söndag 21 jan 07:28Psykiatern Nils Bejerots (1921-1988) första korståg var mot serietidningar, vilka han på 50-talet karaktäriserade som ett "mentalhygieniskt och kulturellt samhällsproblem". Stålmannen beskrevs exempelvis som "ett av de vidrigaste magasinen med sin blandning av våld, brott, brutalitet, övermänniskodyrkan och kvasivetenskap".

Därmed gav han ett tongivande bidrag till den långvarigt skeptiska, för att inte säga fördömande, synen på seriekulturen i Sverige. Barn och ungdomar fortsatte visserligen att konsumera serier ändå.

 

Men vi som växte upp på 70-talet kan vittna om hur det nästan ansågs lika farligt att läsa Fantomen och Agent X9 som att sniffa thinner eller köra moppe utan hjälm.

Och Bejerot hade mage att tala om "kvasivetenskap"…

Dock är han mest känd, eller snarare beryktad, för sitt andra stora och ännu mer inflytelserika korståg: mot narkotika. Dessa droger var och är förvisso ett reellt, allvarligt problem. Men Bejerot, som inte precis var lagd åt det nyanserade hållet, larmade undergångsartat om missbruket som en epidemi och krävde kompromisslösa hårda tag, fängelsestraff och nolltolerans för att skapa ett helt narkotikafritt samhälle.


Han kritiserades inledningsvis som extremistisk. Snart vände emellertid vindarna, den envetne Bejerot blev bönhörd av makthavarna.

Idag räknas han som "den svenska narkotikapolitikens fader". Fortfarande är uppslutningen kring hans idéer närmast kompakt inom riksdagspartierna - trots att Bejerots metoder att bekämpa narkotikan numera framstår lika charlatanmässiga som hans uppfattning om tecknade serier. Men med avsevärt värre konsekvenser, milt uttryckt.

Resultatet är en intellektuell, moralisk och framför allt mänsklig katastrof. EU:s narkotikabyrå har konstaterat att Sverige har näst högst dödlighet bland narkomaner i hela unionen och att de svenska dödsfallen tredubblats enbart under den senaste tioårsperioden.

FN har kritiserat Sveriges repressiva narkotikapolitik för att strida mot de mänskliga rättigheterna, eftersom missbrukare inte får vård på jämlika villkor och att vi hellre slår dem med batongen än erbjuder skadebegränsande insatser.

Internationellt har utvecklingen gått i motsatt riktning - till vad som faktiskt fungerar, grundat på seriös vetenskaplig forskning och beprövad erfarenhet. En rykande aktuell illustration på det är Norge, där regeringspartiet Høyre i helgen enhälligt beslutat att skrota sin gamla Bejerotpåverkade politik och anamma omvärldstrenden.

Det handlar inte om att legalisera knarket, utan att avkriminalisera missbrukarna och fokusera på hjälp, behandling och förebyggande åtgärder.


”Det är meningslöst att människor som har omfattande problem med droger – som varken har arbete, bostad eller en ordnad ekonomi – straffas med böter. Det är också meningslöst att ungdomar som befinner sig i en svår situation och grips med narkotika ska få en prick i brottsregistret och svårigheter med att skaffa jobb och en utbildning”, menar folkhälsoministern Bent Høie (SVT 13/3).

Hur länge måste det ta i Sverige innan även våra politiker vaknar upp till verkligheten och skickar Nils Bejerots vålnad på porten?

 

 

LÄNK

Av jennahs - Måndag 1 jan 07:54
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av jennahs - 28 december 2017 08:33


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ jennahs med Blogkeen
Följ jennahs med Bloglovin'

Gäsbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se