Senaste inläggen

Av jennahs - 15 augusti 2017 08:08
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
ANNONS
Av jennahs - 7 augusti 2017 12:40

.... .en blogg som var lite mer levande?för längesen.


Helgen har vart kanon med kidsen vi har fiskat, spelat krocket och haft de allmänt bra trots dåligt väder. Under morgon promenaden (söndag) med love som yngsta sonen hakade på (äldsta sov) fiskade han lite efter vägen och fick upp en 2 kilos gädda!. Herregud vilken enorm glädje, ochvad han kämpa för att få upp den. 


Både "D" och äldsta sonen kom ner för att fiska efter fångsten, vi köpte kastspö för att kunna fiska med dom. Mkt trevligare. Det är så häftigt att få se dom fiska dra upp fångsten och hur de lyser i ögonen på grabbarna. 


Just nu dricker jag kaffe och äter med fulla nävar ur Tom&jerry kakpaketet, imorse vart jag bort till läkaren en ny jag aldrig tidigare träffat (standrad). Av nån anledning började mitt hjärta dunka i 180 när jag sitter där man vet aldrig deras agenda och vad dom vill uppnå, om dom hakat upp sig på ngt i journalen, lr ens läst den?ska man få ny medicin? plocka bort ngt?...OCH, det är i deras händer min framtid ligger och skvalpar i, och jag börjar tröttna på att aldrig nå målet! ngt jag antagligen aldrig kommer få göra pga all brist överallt.


Vi (han)kunde konstatera att psykologhjälp är "ingen idé, för lång kö blabla" , terapueter finns inte tillgängliga (KBT) så den hjälpen kan jag inte heller få. Så, med andra ord kan jag inte bli hjälpt.Jag ska bara vänta och hoppas på ett mirakel numera. Ny kontaktperson har jag inte heller fått, så ingen drar i trådarna när de FUCKAR UR vilket det helatiden gör.


Berättade om mina svimningskänslor som jag haft en längre tid, hur de gungar till i huvet och jag måste ta tag i ngt. Vad är de ens? han trodde med högsta sannolikhet att de berodde på ångest. Men skulle ringa medicin avdelningen för att berätta de här, då balanssvårighet var en av tre saker jag skulle vara uppmärksam på.


Det är hemskt att ha en sårbar personlighet, lagd åt ångesthållet!. 

Att sen ha en personlighet där empatin för andra människor, och vilja hjälpa alla utom sig själv..

PERKELE!. Fast, vad vilket vore grått om man inte var känslomässigt närvarande på det sättet, för tydligen är man antingen eller(?).  Jag är överdriven på det planet, de erkänner jag. Reaktionen är närmast barnslig ibland.


Det är inte roligt att ständigt länga efter att få gå och lägga mig, det som tidigare varit en mardröm som gett mig så mkt ångest i hela mitt liv nästan. 


Såg ni programmet på 5an igår? " ett jobb för berg" hon träffar pernilla wiberg, carina åker störtlopp svänger runt alla flaggor som sitter uppsatta längs backen. "D" skrattar plötsligt och säger " tänk om du åkt där, du skulle åka rakt fram in i alla flaggor och när du är i mål har du alla flaggor på dig". Han undra om jag ens kunde stå på ett ben?

Stel spänd och jävligt ovig är jag nuförtiden, de är knappt så man kan böja sig ner för att skita  .


Livet må vara enkelt, om man är normalstörd vill säga. Dom enda normala mallarna som finns i samhället är dom vi byggt upp själva i vårt huvud. Man borde leva efter sina egna principer och sluta tänka så förbannat mkt. 

Jag borde meditera, börja med yoga lr nånting...

Jävlar, jag kanske borde gå med i livets ord? en sekt ha en livsstil att gå efter, en tro, jag vill iofs "rena mig från mina synder" och tänker en vacker dag. jag är SERR när jag skriver det  .


Nu kika solen fram - ett tecken på att jag borde gå ut och ta vara på tiden. 
/kristibrud 


obs, nej jag de har inte slagit slint.  Vi ses!


Ps, vad fan ska jag skriva om?

 

(HUNDPRAT)

btw, plockade en fästing på Love för 2 veckor sedan. Hel och fin fästing med huvudet kvar och allt. Någon som testat ett fästingmedel utan läkemedel, vi snackar huskurer? 

Jag har kommit på att han bara gillar äldre hundar på ca 7 år uppåt!. Han träffade en 3 årig chihuahua för en vecka sedan som ständig stod och juckade på honom (EH?), så gjorde han vid två möten tredje mötet så reste love ragg mot honom, fick black outs och skällde ut han. Skulle jag med gjort visseligen...

Men fan, hundbeteende är ngt jag måste bli mer insatt i, men spelar ingen roll hur mkt jag läser för de gör jag, allt glöms bort! mitt minne är under all kritik.

Jag ska byta hemförsäkring pga love för OM han biter lr gör ngt mot person lr egendom är vi inte försäkrade tydligen. Folksam får det bli, som hundförsäkringen där ska de tydligen gälla. Känns viktigt även om det kanske aldrig händer.

Vart har ni försäkring nånstans och vilka? har både hem och olycksfallsförsäkring, den skaffade jag efter jag cykla ner för en brant isbacke utan att tänka och ...det gjorde ont satan!.

ANNONS
Av jennahs - 17 juli 2017 12:52
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av jennahs - 15 juli 2017 06:58
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av jennahs - 11 juli 2017 06:25
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av jennahs - 10 juli 2017 07:48
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av jennahs - 9 juli 2017 07:45

Godmorgon.


7.30 

Här sitter jag tidig morgon som oftast när jag skriver blogg(. Redan i torsdags kom barnen hit och sedan dess har jag nog inte setat på rövva, inget ont i den meningen utan vi har haft så mkt att göra tillsammans. Roligt också.

Vi lämnade Love hos morsan fredag och cyklade ner till Marknaden som var här, vi gick loss på lotter och spel utan vinster men tillslut började min äldsta son vinna saker, fick emoji som skickar iväg ett pusshjärta :) så himla gullig.

Vi for ner lördag allihopa härifrån samt syrran + pojkvän, och när äldsta skulle försöka "plocka upp ett gosedjur" önskade syrran en VIT TÄRNING att hänga i bilen? så jävla roligt när han lyckas med det också, haha.


KARUSELL.

Bästa var när barnen + syrrans pojkvän åkte karusell filmade tyvärr lite dåligt då jag skratta så tårarna spruta. Först visste jag inte om jag skulle be snubben stanna skiten lr fortsätta skratta. 

Min äldsta sån han skrattar i karusellen, min yngsta har en PRICELESS MIN han liksom, håller sig fast med en min som säger "HJÄLP NEJ FYFAN TA MIG NER" tillslut börjar syrrans bakfylle pojkvän ge ifrån sig miner...

Asså lägg av, vad roligt!.

Min yngsta son börjar skratta tillslut och säger högt " TITTTA MAMMA! HON SKRATTAR SÅ HON GRÅTER". Inga sura bittra miner  här inte vi hade kul med viss komedi hela dagen. Påväg till bilen sprang min son o köpte en klubba med en jättefin text, jag lyckades få en torr ANKSKIT i skon som torka sönder när jag skulle peta ut den.

Skrattfest hela dagen kan man säga   .

 


 Före allt de här med marknaden så kom min yngsta sons provsvar gällande allergi, och det var lite utav en chock för dom flesta på min sida. Dock visste vi att nånting var problem då VI sett att han nyst mkt och haft röda ögon.

Det här med ögonen har jag sett sedan länge till och från och trott att de berott på för lite sömn?tvspel? man(jag) försöker hitta orsaker  men när jag såg honom klia och nysa ber jag honom säga till hos sin pappa. 

Det visade sig att han var allergisk mot en del.  Bland annat TIMOTEJ.


Vet inte om jag känner för att bara skriva ut saker lättvindigt, men timotej är en av sakerna ngt jag också är allergisk emot bland annat.


Har visat honom hur TIMOTEJ ser ut det kan ju vara bra och veta vad man ska undvika. Liksom annat. Sen tar de såklart tid före man gör saker per auto för att undvika minimera allergi. 

Så får vi hålla tummarna för att de mesta växer bort med åldern...!!!.


Jag tänkte uppdatera lite vad som händer kring min "vårdplan" lite längre fram, försöka blogga mer.  Och de kommer bli mer om jag "kommer in" på en vårdenhet och ska genom gå deras behandling.


Förövrigt har jag börjat lära mig uppskatta mitt tvåsidiga liv, ett där jag ständigt är utan barnen och det andra ihop med barnen. Man får de bästa av tvåsidor vilket ger mig energi mer glädje och uppskatta allting ännu  mer.


Nepp, ska duscha och göra mig klar sen leta efter en bra dammsugare (min är knappen trasig) har bestämt mig för att hitta en som är mer typ av en EKO synpunkt samt godkänd av astma/allergiförbundet.  Trött på allt damm och det verkar som dammsugare med HEPA filter är ett måste?


Filter
För dammallergiker är damm en hälsofara. Då behövs speciella filter som renar utblåsningsluften. Det finns två sorters filter, mikrofilter och hepafilter. Mikrofilter kallas även hygien- eller miljöfilter. Hepafilter är extratäta filter och kallas ibland absolutfilter eller S-klassfilter. Dessa filter stoppar även mycket små partiklar, mikrodamm, som kan orsaka allergiska besvär. Hepafiltren kan variera mycket i pris, från och bör bytas varje eller vartannat år, beroende på hur mycket man dammsuger. Följ tillverkarens rekommendationer.

HEPA 11-filter renar luften upp till 95%
HEPA 12-filter renar luften upp till 99,5%
HEPA 13-filter renar luften upp till 99,95%


Någon som har dammsugare med hepa filter som vill berätta hur jävla underbar den är? 
Av jennahs - 15 juni 2017 06:47
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ jennahs med Blogkeen
Följ jennahs med Bloglovin'

Gäsbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se