Senaste inläggen

Av jennahs - 19 november 2016 07:46
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
ANNONS
Av jennahs - 18 november 2016 14:00

Kött..kött! hett ämne. Billigt dansk kött. Ska man äta kött om man nu måste är svenskt kött absolut de man borde köpa, snart kommer vi äta hund från kina utan att förstå lr bry oss.

Ju billigare vi strävar efter ju sämre kvalite och tillslut blir man sjuk utav det ...

Jag upplever endå att vegitariskt är en grej som uppmärksammas allt mer vilket är bra, man måste våga testa och förändra ellerhur ;).


Kött är absolut inget som är bra och INGEN lyxvara som en del verkar tro....oxfilé...fläskfilé  ....... 


Arikeln nedanför hittar ni på svt.se.Användningen av antibiotika inom den danska grisindustrin anses vara en viktig orsak till att uppemot 12.000 danskar beräknas bära på den multiresistenta bakterien MRSA. Danska livsmedelsverket som har till uppgift att skydda befolkningen skulle redan för sex år sedan kunnat ta initiativ för att bromsa utvecklingen men valde istället att värna om grisproducenternas ekonomi. Det avslöjas i en svensk-dansk granskning som visas i Dokument inifrån ikväll.


 


Produktionssystemet för grisar är uppbyggd som en pyramid. I toppen är det ett ganska litet antal avelsgårdar som säljer sina smågrisar till gårdarna längre ned i pyramiden. Om avelsgrisarna är smittade tar sig de multiresistenta bakterierna lätt vidare till resten av grisgårdarna och ända ner till slaktgrisarna som vi äter.


Avelsgrisar testades inte


2008 var det bara ett fåtal människor i Danmark som smittats med MRSA CC398 även kallad gris-MRSA.  Och ingen av grisarna i toppen av avelspyramiden hade MRSA. Men under sex avgörande år, mellan 2008 och 2014, blev grisarna i avelspyramidens topp inte testade för multiresistenta bakterier. Detta samtidigt som fler och fler slaktgrisar upptäcktes vara smittade och antalet smittade människor också ökade markant.


Danska livsmedelsverkets egna rådgivare från Danmarks Tekniska universitet påpekade gång på gång att de danska avelsgårdarna borde testas för MRSA. Men myndigheten valde istället att lyssna på grisindustrin som inte ville att avelsgrisarna skulle testas.


Bönder motsatte sig tester


Kampen om avelstoppen började 2010 då danska livsmedelsministern blev oroad över att 16 procent av de danska slaktgrisarna visade sig bära på den multiresistenta bakterien MRSA CC398. Ministern begärde då en plan från Livsmedelsverket om hur man kunde bekämpa den ökande spridningen.


Myndigheten skickade frågan vidare till sina rådgivare på universitetet och experterna svarar att man som minimum borde undersöka avelsgårdarna i toppen av avelspyramiden. Men de danska böndernas intresseorganisation motsatte sig detta.


I dokument som nu granskats skriver de att de inte vill få avelsgårdarna MRSA-stämplade på grund av de ekonomiska konsekvenser detta skulle kunna innebära. Avelsgrisarna är resultatet av 100 års avelsarbete, en dansk exportsuccé och värda stora summor.


Undantag för avelsgårdar


Livsmedelsverket lyssnade på industrin och undantog just avelsgårdarna vid de undersökningar som gjordes på de danska grisgårdarna.


Samma sak hände 2012 när Folketinget och en ny livsmedelsminister återigen ville ha besked från danska livsmedelsverket om vad man kan göra för att bromsa spridningen av gris-MRSA. Myndigheten bad sina rådgivare om hjälp och de säger igen att man ska undersöka avelstoppen. Men just den uppmaningen valde livsmedelsverkets chefsveterinär att stryka innan rapporten nådde Folketinget.


Sex av tio avelsgrisar smittade


2014 beslutade så slutligen ytterligare en ny livsmedelsminister, utan att rådfråga livsmedelsverket först, att avelstoppen i den danska grisproduktionen ska testas för multiresistenta bakterier.


Undersökningen visar att hela 63 procent av avelsgrisarna nu var smittade. Under de sex år som avelsgrisarna inte undersöktes ökade andelen smittade avelsgrisar från noll procent till 63 procent.


Tusentals danskar smittade


Under 2008 upptäcktes det bara ett fåtal människor i Danmark som smittats med gris-MRSA. Under 2014 registrerades 1.200 nya smittade danskar. Sammanlagt beräknas nu över 12.000 danskar bära på gris-MRSA som gör dem resistenta mot en del antibiotika.

Hos svagare individer kan de mulitiresistenta bakterierna även skapa allvarliga och till och med dödliga infektioner.


MRSA CC398 verkar vara mycket ovanligt inom den svenska grisproduktionen – hittills har bara ett enda fall konstaterats. Däremot har det påträffats flera fall av människor i Sverige som bär på bakterien.

Se även dokumentären "när antibiotikan slutar verka" på svtplay. Klicka HÄR för att komma dit.
ANNONS
Av jennahs - 18 november 2016 10:08
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av jennahs - 14 november 2016 16:59
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av jennahs - 8 november 2016 13:09
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av jennahs - 7 november 2016 08:52

Alltså, det är så roligt. "D" har snackat om att dra ner på sockret det fanns en tid då han aldrig åt godis, medans jag åt last fulla godispåsar. Jag däremot, hahah redan hunnit ätit en halv påse under morgonen.


Det roliga är hur jag vaknar utav honom inatt, stånkades....till och med hunden vaknar!, jag kunde inte låta bli och undra så jag knuffar på honom, " vad drömmer du? ligger du med nån eller?" (haha)

han svarar - nej! jag försöker gå in i en garderob, de är spöken men därinne finns godis....du väntar i bilen! det var alltså läskigt men han skulle till varje pris ha de där godiset i garderoben. KUL tyckte jag.


Sen väcker Love oss runt 4.30 tiden och är nödig så jag traskade ut med hunden en sväng, sen in igen och försöka sova.


Idag vaknas veterinär med våran bebis, shit så nervös..jag ska trycka in lite frågor och be om kloklippning. Sen har jag tandis på torsdag (rotfyllning) samt arbetsterapuet på fredag och då ska jag ha hunnit leta hylla samt riva ut alla mina papper. Shit, allt på en vecka. Men kan inte heller rucka på ngt.

Jag tror syrran ska ta love medans jag får gå ner på stan, så med snö och skit så måste jag åka dit tidigt.

Lite nervös är jag då hålet brevid en rotfyllning var nära en 3 rotfyllning? VAD ÄR DETTA? allt på bara 1 år, förstår ni? jag borstar och använder tandtråd använde länge munskölj (endast floure). Hade lätt kunnat fixa porslinsfasader om de inte vore så dyrt men tandläkaren tycker mina tänder är alldeles för fina, alltid fått komplimanger för raka fina tänder.


Jävla skit. Ältar och ältar , nåja.


Jag ska väl ta en "raggardusch" sen ta en promenad med Love, sen chilla lite. "D" rev ut garderoben en 3e gång så allt är inne på barnens rum och jag blir lika sur varje gång han försöker ta tag i de där, för att fredag före barnen kommer trycka in allt lika dåligt och orensat igen. Vi har försökt flera gånger utan att lyckas fullfölja de.

pokemons fel!, jävla spel. Han har verkligen en beroendepersonlighet....spel är livsfarligt.


Känner mig inte alls beredd på sån här vecka .... nu lär jag rappa på här, vi hörs snart igen.

Av jennahs - 6 november 2016 07:20
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av jennahs - 6 november 2016 07:07
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ jennahs med Blogkeen
Följ jennahs med Bloglovin'

Gäsbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se