Direktlänk till inlägg 4 februari 2019

" unga omsorgsgivare"

Av jennahs - Måndag 4 feb 08:03

Har läst artiklar så sent som från 2014,2015 där man skriver om unga som axlar ansvaret hemma som man oftast inte pratar om men som i allra högsta grad existerar där ska mer forskare ta reda på mer.

Ofta beskriver man om föräldrar som har ett missbruk eller psykisk ohälsa där barn får ta hand om sina syskon, laga maten, handla, tvätta ... ta det ansvaret föräldrarna bör göra.

barn som kanske måste stanna hemma från skolan för att ta hand om syskon, eller under ett skollov." Då blir det istället så att barnen får köpa mat, tvätta kläder, städa och ta hand om de vuxna. Ibland kanske de får ta hand om sina yngre syskon också.

Barnen mår dåligt av det här, och en del av dem ringer alltså till Bris:
– Vi lyssnar och hör vad barnet själv skulle vilja göra men också stöttar i att det här inte är barns ansvar, säger Katarina Nylund.

Hon säger att det är väldigt jobbigt för de barn som tvingas ta han om sina föräldrar:
– De berättar om ensamhet, skuld och skam. Barnen vågar kanske inte ens berätta för sina kompisar.

 

 

Jag personligen tror att det ofta hänger ihop med emotionellt omogna föräldrar,

Barn med emotionellt omogna föräldrar drabbas av djupa ärr. Det slutar med att många barn axlar vuxna ansvar och växer upp för snabbt. Kombinationen av inkompetent föräldraskap och försummelse av detta sköra band, suddar ut gränsen mellan barndom och vuxen ålder, och förstör självkänslan.

 

 En annan möjlighet är att barnen tar rollen som vuxen, som föräldrarna borde ta. Det är så de små börjar ta hand om sina yngre syskon, utföra hushållssysslor eller ta beslut som inte överensstämmer med deras ålder.

Detta sista faktum kan verka intressant, men det kommer inte göra barnet modigare, mognare eller mer ansvarsfullt på ett sätt som kan anses vara hälsosamt. Slutresultatet är fler barn i världen som förlorat sin barndom.

 


Vi nämnde i början att ett barn som växer upp genom att spela en vuxens roll inte alltid ser sig själv som starkare, mognare eller lyckligare. Att ge ett 8-, 10- eller 15-årigt barn det exklusiva ansvaret att ta hand om sig själv eller ett yngre syskon eller ta beslut som dess föräldrar borde ta kan lämna ett ärr och potentiellt bli roten till många problem.

 

De psykologiska konsekvenserna som finns i dessa fall är lika varierade som de är komplexa. Emotionell ensamhet, oförmåga att bibehålla stabila förhållanden, skuldkänslor, emotionell återhållsamhet, undertryckning av ilska, irrationella tankar, ångest och att ha överdrivna krav på sig själv är möjliga resultat.


 

 

 

 

Reflektion.


 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av jennahs - Onsdag 10 april 15:42

Jag fick reda på ngt sorgligt igår ... en person jag bott med under en perioid i storvik har gått bort, hon hittades död i sin lägenhet och dom vet inte vad som hänt det kan vara en "naturlig" död också oavsett så är hon alldeles för ung.  Glömmer ...

Av jennahs - Söndag 31 mars 06:55


Godmorgon.   Hur styrd kan man vara utav en klocka? jag vaknar och klockan visar 6.30 och känner att yes!, jag går upp, ser att klockan är 5.30 sommartiden som börjat. Jag tror den här tiden kommer synka bättre med mina rutiner i övrigt så det ...

Av jennahs - Fredag 8 feb 07:33

Godmorgon, som om inte lingonveckan vore nog så är sömnbristen helt hypad och inatt hade jag mardrömmar drömde om allt möjligt. Sjukaste var ändå drömmen om en snubbe jag var tillsammans med i ett par månader som tatuerat halva kroppen på mig. Ha...

Av jennahs - Måndag 4 feb 15:10

När jag tog bort mitt födelsemärke sa läkaren att han skickar brev om det är lugnt men om det är ngt farligt så skulle han ringa mig. Lite nervig har jag ju faktiskt varit emellan åt när jag landat i ensamheten efter att ha hållt mig hyffsat sysselsa...

Av jennahs - Fredag 18 jan 17:55

Då var det klart... Jag har alltså tagit bort ett födelsemärke på ryggen och hade verkligen byggt upp en visuell sitation hur ont och brutalt de skulle vara att skära bort en köttbit på ryggen (typ så var tanken). Men alltså, sprutan för lokal bedö...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ jennahs med Blogkeen
Följ jennahs med Bloglovin'

Gäsbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se